Siirry sisältöön

Circula sai ministeriltä kunniamaininnan Kiertopalkinto-kisassa

Circula® Kiertotalous- ja yrittäjyyspeli on saanut kunniamaininnan kiertotalouden hyviä toimenpiteitä palkitsevassa Kiertopalkinto-kisassa. Vuoden kiertopalkinto myönnettiin kotimaiselle Tracegrow Oy:lle, joka valmistaa nestemäistä hivenravinnelannoitetta vanhoista murskatuista alkaliparistoista. Voittajayritys löytyy totta kai Circulan yritysesimerkestä. Voittajat valitsi ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen.

Kiertopalkinto myönnetään vuosittain Materiaaliloikka-verkkopalveluun syötetyistä toimenpiteistä.

Pääpalkinnon lisäksi ministeri halusi tänä vuonna nostaa esille Circula-pelin, jossa tutustutaan kiertotalouteen luovan tiimityön kautta. Circulan ideana on kehittää tiimeissä yritys, joka käyttää luonnonvaroja kekseliäästi ja kestävästi. Pelissä hyödynnetään joko keksittyjä resursseja tai tietoa olemassa olevista ylijäämäresursseista.

”Konsepti on erittäin hyvä ja oli hienoa, että yritykset tarjosivat tietoa todellisista sivuvirroistaan. Tämä peli voisi oikeasti poikia todellisia yritysideoita”, sanoo Mikkonen.

Circula sopii eritasoisille oppijoille noin 15-vuotiaista aikuisiin. Peliä ovat olleet luomassa Suomen ympäristöopisto Sykli, Nuori Yrittäjyys ry, Sakky ja Omnia. Pelin kehittämistä on rahoittanut Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra. Tutustu peliin Circulan verkkosivuilla.

Circwaste-hankkeen Kiertopalkinto

Circwaste-hanke yhdessä vaihtuvan arvovaltaisen valitsijatoimikunnan kanssa jakaa vuosittain kiertotalouden Kiertopalkinnon Materiaaliloikka-verkkopalveluun syötetyistä toimenpiteistä. Materiaaliloikka on verkkopalvelu, joka kannustaa kaikkia suomalaisia – niin yhteisöjä kuin yksityishenkilöitäkin – ottamaan käyttöön luonnonvaroja säästäviä, puhtaampia ja energiatehokkaampia tapoja tavaroiden ja palveluiden tuottamiseen. Toimenpiteet voivat olla kunnan, yrityksen, yhteisön tai yksityishenkilön toteuttamia. Palkittu saa diplomin ja julkisuutta. Ensimmäisen Kiertopalkinnon valitsi Suomen ympäristökeskuksen pääjohtaja Lea Kauppi vuonna 2019.

Lue Circwasten tiedote täältä.

Viimeisimmät artikkelit