Siirry sisältöön

Nordisk Baerkraft

Nordisk bӕrkraft – oli pohjoismainen kestävän kehityksen aikuistäydennyskoulutus, joka järjestettiin Pohjoismaiden ministerineuvoston (PMN) tuella.

Pohjoismaiden Ministerineuvoston rahoitti toisen kerran Pohjoismaisen kestävän kehityksen koulutuksen aikuiskoulutuskurssin.

Kurssille mahtui 20 osanottajaa kaikista Pohjoismaista. Kurssi oli jaettu neljään lähisessioon – kolmena päivänä, joiden välillä osallistujat työskentelivät käytännön hankkeiden parissa.

Kurssilta sai uutta tietoa ja menetelmiä, jotka osoittavat suhteen teorian ja käytännön välillä, sekä keskeistä tietoa, kokemuksia ja toimintatapoja, jotka tukivat kurssiin liittyvää, omavalinnaista käytännön hankkeetta.

Kurssista sai 15 opintopistettä (ECTS).

Pohjoismaiden ministerineuvosto rahoitti koko kurssin, paitsi matkakulut, jotka kurssin osallistuja / heidän työantajansa kattoivat.

Miksi pohjoismainen koulutus?

Pohjoismaiden ministerineuvoston visio on että Pohjoismaista tulisi tiedon ja hyvinvoinnin johtava alue. Ministerineuvosto haluaa m.m. yhteistyössä vahvistaa pohjoismaista kestävän kehityksen strategiaa. Pohjoismailla on pitkät perinteet luottamuksen perustuvan yhteistyön, ja alueella on useita yhteisiä arvoja, kuten demokratia, ihmisoikeudet ja kestävä kehitys (Laadukasta ja merkityksellistä koulutusta ja tutkimusta: Pohjoismaiden koulutus- ja tutkimusministerineuvoston (MR-U) yhteistyöohjelma vuodesta 2015 lähtien).

Pilottikurssi järjestettiin vuonna 2014-15

Hankkeen toteutumisaikataulu on 09/2015- 12/2016.

Nettisivu:   http://www.nordvux.net/hallbar-utveckling