Siirry sisältöön

Kiina yhteistyö

Varpuja metsässä.

Suomen ympäristöopisto SYKLI voi auttaa oikeiden yhteistyökumppaneiden löytämisessä, sopimusten syntymisessä ja yhteistyön onnistumisessa.
Me haluamme olla aktiivisesti ja laaja-alaisesti mukana kehittämässä suomalaisia verkostoja ja lisäämässä yhteistyötä Kiinan ja Suomen välillä.

Ammatillisten oppilaitosten ChiNet verkostohanke 2006 – 2012

Vuonna 2006 Suomen ympäristöopisto SYKLI laajensi toimintakenttäänsä Kiinassa osallistumalla ammatillisen koulutuksen kansainvälistymisen verkostohankkeeseen ”Kiina-verkosto ChiNet projekti”. Projektin keskeisimpiä tavoitteita oli parantaa ammatillisten oppilaitosten mahdollisuutta osallistua Kiina-yhteistyöhön sekä keskittyä erityisesti opettajien kansainvälisten työelämäjaksojen määrän kasvattamiseen ja ammatillisten opiskelijoiden työssäoppimisjaksojen toteuttamiseen kone- ja automaatioaloilla. Verkoston tarkoituksena on ollut ammatillisen koulutuksen toimijoiden yhteistyö sekä kansallisesti että Kiinan Suzhoussa.
Ympäristö- ja työturvallisuuskoulutus muodostaa tärkeän osan työssäoppimisjaksoa, sillä työturvallisuuslainsäädäntöä ollaan Kiinassa juuri uudistamassa.

Verkostoon kuuluivat Suomen ympäristöopisto Syklin lisäksi Turun ammatti-instituutti, Pirkanmaan koulutuskuntayhtymä/PIRKO, Hyria, Tampereen ammattiopisto ja Vantaan Varia. Verkoston kiinalaiset partnerit olivat Jiangsun maakunnan opetushallinto, Suzhou Industrial Park Institute of Vocational Technology ja Jiangsun maakunnan ammatillista oppilaitoksista koostuva China – Finland-verkosto.

Syklin roolina hankkeessa oli mm. kiinalaisten yhteistyökumppaneiden hakeminen, yhteistyösopimusten valmistelu, kansainvälisten seminaarien koordinointi sekä opettajavaihdon – ja opiskelijavaihdon liittyvät käytännön järjestelyt.
Kv- tapahtumia

Verkkoyhteistyö 2006 -2007

Verkkoyhteistyö 2008-2009

Verkkoyhteistyö 2010