Siirry sisältöön

Digioppimisella ammatilliseen kiertotalous- ja kestävän kehityksen osaamiseen

Yrityksiin kohdistuvat odotukset muuttuvat, kun asiakkaiden, yhteistyökumppaneiden, sijoittajien ja työntekijöiden tietoisuus ympäristökysymyksistä ja sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta kasvavat. Kiertotalous luo uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja työpaikkoja. Miten varmistetaan, että yritysten ja työntekijöiden osaaminen uudistuvat? Miten ammatillinen koulutus voi tarjota ammattiin valmistuville valmiudet kehittää jatkuvasti osaamistaan, mutta myös edellytyksiä kehittää työelämää?

SYKLI ja Perho Liiketalousopisto toteuttivat verkkokursseja kiertotalouden ja vastuullisen ammattitaidon kehittämiseen. Palvelu tuotettiin neljälle toimialalle: ruokapalvelualalle, liiketalousalalle, matkailualalle ja kiinteistöpalveluihin. Aalto yliopisto pilotoi hankkeessa MR-ympäristöjä kiinteistöpalveluiden ammattilaisten koulutuksessa.

Palvelussa ammattilainen voi opiskella oman alansa keskeiset ympäristöasiat ja vastuulliset käytännöt. Yritys voi käyttää palvelua henkilöstönsä osaamisen ja toimintansa kehittämiseen. Ammatilliselle oppilaitokselle palvelu tarjoaa työkalun, jonka avulla opiskelijaa voidaan ohjata vastuullisen ammattitaidon oppimiseen, kun oppiminen siirtyy koulutusreformissa yhä enemmän työpaikoille. Palvelu julkaistiin kesäkuussa 2020.

Hämeen ELY-keskuksen rahoittama hanke käynnistyi huhtikuussa 2018 ja päättyi kesäkuussa 2020.