Siirry sisältöön

Yrityksille uusia ansaintamahdollisuuksia maksuttomassa ohjelmassa Uudellamaalla

Muuttuva maailmantilanne, energiakriisi ja yhteiskunnalliset tavoitteet luovat yrityksille uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Päästöjen vähentäminen, energiansäästö ja tehokkaat liiketoimintamallit tuovat taloudellisia etuja.

Uudellamaalla käynnistyvä valmennusohjelma auttaa pk-yrityksiä löytämään uusia mahdollisuuksia ja lisäämään ymmärrystä uusien päästövähennystavoitteiden taustasta. Yrityksiltä vaaditaan yhä enemmän tietoa. Esimerkiksi hiilijalanjäljen tiedot ja toimet sen pienentämiseksi kiinnostavat asiakkaita, yhteiskuntaa, yhteistyökumppaneita ja muita tärkeitä sidosryhmiä. Nämä asiat hallitsemalla yrityksen toiminnalla on edellytykset myös tulevaisuudessa – ja edelläkävijät saavat kilpailuetua.

Valmennusohjelman toiminta perustuu yhteiseen tekemiseen. Yhteistapaamisissa tarkastellaan käytössä olevia raaka-aineita ja sivuvirtoja ja rakennetaan uusia yhteistyömahdollisuuksia. Yhteistoiminnan rinnalla yrityksillä on mahdollisuus osallistua koulutustilaisuuksiin ja saada pääsy verkkomateriaaleihin, jotka tukevat liiketoiminnan kehittämisessä. Osana koulutusta kukin yritys saa analyysin kehitysmahdollisuuksistaan, joita peilataan nykytilanteeseen ja luodaan askelmerkit näiden mahdollisuuksien lunastamiseen.

Yrityksiä tuetaan kullekin tarkoituksenmukaisemmilla osa-alueella kuten energia- ja materiaalivirtakartoituksin, hiilijalanjäljen laskennalla, teollisten symbioosien löytämisellä ja ympäristöjärjestelmän rakentamisella. Nämä ovat osa-alueita, joita tunnistamalla ja kehittämällä saadaan toimintaa kehitettyä kohti kiertotaloutta. Hankkeen toisena keskeisenä tuloksena syntyy resurssi- ja ilmastoviisauden toimijaverkosto, joka hankkeen päätyttyä jatkaa itsenäistä toimintaansa ja alueen kiertotalouden kehittämistä Uudellamaalla kaupunkien ja muiden toiminta-alueiden ympärillä.

Hankkeen julkinen nimi: Kiertotaloudesta liiketoimintaa PK-yrityksissä (KIRPEÄ)
Hanketta rahoittaa Euroopan Unioni ja Uudenmaan liitto.
Hanke toteutetaan ajalla 12/2022–5/2024.

Jos yrityksesi sijaitsee Uudellamaalla ja on kiinnostunut kehittämään omaa liiketoimintaa ympäristölle kestävämpään suuntaan, ole yhteydessä.

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Riku Mustonen, riku.mustonen@sykli.fi, 050 321 2913
Projektiasiantuntija Joonas Raaska, joonas.raaska@sykli.fi, 044 381 5819