Hae sivuilta

Henkilöstö

Vesa Arvonen

Vesihuollon asiantuntija, kouluttaja

Vesihuolto

Vesa on yksi kokeneimmista sykliläisistä, hän on vaikuttanut vesihuollon yksikössä jo vuodesta 2012.  

Vesan erityisalana on haja-alueen vesihuolto ja erityisesti osuuskuntamuotoinen vesihuolto. Työssään Vesa innostuu harkiten, mutta sitten kun hän innostuu, hän onkin täysillä mukana. 

Vesa on valmistunut Automaatioinsinööriksi 1995 ja Ympäristötekniikan DI:ksi 2007.  

Vapaa-ajallaankin Vesa harrastaa kaikkeen veteen liittyvä.  

Riikka Elo

Vesihuollon asiantuntija, kouluttaja

Vesihuolto

Riina Fågel

Projektiasiantuntija, Ilo kasvaa ulkona -hanke, F.E.C. koulutettava

Luonto- ja ympäristökasvatus

Hannele Hakala

Uraohjaaja

Yritys- ja urapalvelut

Outi Hallikainen

Koulutussihteeri

Moodlen hallinnointi

Ihastuttava Outi saapui mottoineen koulutussihteeriksi Sykliin vuonna 2011. Tämän jälkeen ’asenne on todellakin ratkaissut aina’ kiperimmätkin tilanteet. Outi on osannut auttaa sujuvasti Syklin monia yksiköitä ja nyt löytänyt tiensä juonimaan luonto- ja ympäristökasvatuksen kuvioihin. 

Keneltäkään ei varmasti jää huomaamatta, kuinka kätevä Outi on organisoimaan töitään. Lisäksi hän on työyhteisössä intohimoinen tilaisuuksien ja juhlien järjestäjä 

Joskus Outin omien sanojen mukaan hänen toimintansa nopeus johtaa virheisiin. Sormi ei jää suuhun tällöinkään, vaan Outin oma laadunvalvonta toimii tarkasti, ja nämä tilanteet jäävät muilta usein huomaamatta 

Outi on valmistunut Yo-merkonomiksi ja aiemmin työskennellyt 10 vuotta prosessiteollisuusalan yrityksen asiakaskoulutusassistenttina. Pukuompelijan ammattitaito säilyy käsityöharrastusten parissa. 

Mikäli keikkakulujen, vintagen keräilyn ja Viron kielen opiskelun jälkeen rahaa jää yli, Outi säästää ne tarkasti matkusteluun. 

Jari Heiskanen

Projektipäällikkö, kouluttaja

Vesihuolto

Jari haluaa, että hänen työn tulokset näkyvät. 

Jari on jäte- ja vesihuollon alan hankehirmu. Hän aloitti Syklissä syksyllä 2011 projektipäällikkönä ja on sen jälkeen vetänyt ja ollut asiantuntijana useissa kansallisissa ja kansainvälisissä hankkeissa. Jarin työnkuvaan kuuluu myös kouluttaminen.  

Jari on työssään äärimmäisen systemaattinen ja hän osaa hyvin huomioida kokonaisuudetKemikaalit ovat hänelle sydämenasia. Vaikka Jarin työpöydällä on monta hanketta, hänellä on aina valmis auttamaan kollegoitaan. Jari on myös Syklin IT-velho: hänelle kuuluvat sopimukset palveluntarjoajien kanssa, hankinnat ja kehitystyö. 

Jarilla on monipuolinen osaaminen niin teollisuuden, tutkimuksen, myynnin kuin opetuksen alalla. Hänellä on usean vuoden kokemus mm. vesikemikaaliliiketoiminnassa, voimalaitoskemian parissa ja toiminnanohjausjärjestelmien (ERP) käyttöönotosta teollisuudessa. Hän on työskennellyt vesihuollon parissa mm. Indonesiassa ja Romaniassa. 

Jari on insinöörismies, valmistunut Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta Kemian tekniikan diplomi-insinööriksi vuonna 1993.  

 Vapaa-ajallaan Jari on aktiviinen liikkuja, joka kokeilee mielellään uusia asioita. Matkailu niin maitse kuin vetten päällä vie myös suuren osan hänen loma-ajastaan. 

Eeva Hämeenoja

Rehtori, toimitusjohtaja

Eeva tykkää tehdä kestäviä asioita yhdessä ja intohimolla 

Eeva oli mukana perustamassa Suomen ympäristöopisto Sykliä vuonna 2002. Hän teki ison työn oppilaitoksen perustamiseksi ja lähti Syklin rehtorina mielenkiintoiselle matkalle hyvän oppimisen puolesta kohti nykyistä Sykliä. Syklin luotsaamisen lisäksi Eeva on pystynyt ylläpitämään asiantuntijan roolin ja ikävöi edelleen kouluttajan töitä. 

Eeva hallitsee loistavasti kokonaisuuksia ja nauttii uuden oppimisesta. Hän on innostuva, innostava ja päämäärähakuinen 

Insinöörin ajattelutapa on vielä tunnistettavissa Eevasta. Hän on kemian diplomi-insinööri ja tekniikan lisensiaatti. Hän on toiminut muun muassa sähkö- ja akkututkijana, laatukonsulttina ja Satakunnan amk:n yliopettajana.  

Eevan vapaa-aikaan kuuluu ruoanlaitto, puutarhanhoito, järven puhdistus ja niityn ylläpito sekä lukeminen. 

Satu Jovero

Kouluttaja

Luonto- ja ympäristökasvatus

Ympäristökasvatuksessa hienointa on sen luonne yhteiskuntaa muuttavana ja tulevaisuuteen suuntavana toimintana. Tarvitaan kunnianhimoa ja uskallusta muutokseen!”

Satu on utelias, oppimiseen intohimoisesti suhtautuva luonne. Erityisvahvuutena mainittakoon laajaa luonnontieteellinen ymmärrys ja kokonaisvaltainen lähestymistapaa ─ erityisesti monimuotoisuuteen ja ilmastokasvatukseen liittyvissä näkökohdissa.

Satu on koulutukseltaan luokanopettaja ja ympäristötieteilijä. Syklissä hän aloitti kouluttajana toukokuussa 2019. Sitä ennen Satu vastasi oppaiden kouluttamisesta ja työnohjauksesta sekä näyttelyiden ja opastusten sisällönsuunnittelusta Helsingin yliopiston Luonnontieteellisessä keskusmuseossa. Matkan varrella Satu on tehnyt töitä ainakin viidessä suomalaisessa luontokoulussa, sekä ympäristökoulutuskeskuksessa Yhdysvalloissa.

Motto: Tulevaisuutta tehdään tässä ja nyt – mutta ennen kaikkea vahvasti yhdessä!

Virpi Jussila

Projektipäällikkö

Luonto- ja ympäristökasvatus

Virpin intohimo on erilaisten oppijoiden ymmärtäminen ja tukeminen ulkona oppimisen kautta. Hän on Syklin tuoreempia kasvoja, aloittanut työt marraskuussa 2018 Loikkaa ulkoluokkaan -kasvattajien täydennyskoulutushankkeessa.   

Virpi toi mukanaan Sykliin laajan kokemuksen eri-ikäisten lasten kanssa ulkona toimimisesta. Työnsä myötä hän on kohdannut myös paljon opettajia ja saanut näkemystä kentällä olevista tarpeista. Virpi on kehittymishaluinen ja nauttii erilaisten ideoiden pyörittelystä.   

Virpi kokee arvokkaana työkokemuksenaan puhtaasti ulko-opettajana toimimisen oman kuntansa alueella ennen Syklille tuloa. Hänen näkemystään ulkona oppimisesta on rikastuttanut Luonnossa kotonaan -toiminta esi- ja alkuopetuksen oppilaiden kanssa, luontokerhojen vetäminen sekä Ulko-opet ry:n aktiivina oleminen. Oman kuntansa alueella hän on ollut lähes kymmenen vuotta aktiivinen perhe- ja luontoliikunnan edistäjä.  Virpi on tehnyt koko työuransa lasten ja nuorten parissa mm. Luonnontiellisellä museolla ja merimaailma SeaLifessa. Hänellä on myös vahva Suomen Ladun koulutustausta.  

Koulutukseltaan Virpi on Filosofian maisteri Helsingin yliopistosta 2004. Hänellä on myöYmpäristökasvattajan erikoisammattitutkinto ja lukuisia erilaisia ulkona oppimisen ja luontoliikunnan täydennyskoulutuksia. Hän on hakenut kokemusta maailmalta kolmesta eri yliopistosta, jopa maailman pohjoisimmasta yliopistosta Huippuvuorilta!   

Virpin motto on Ulkoilmaelämää lapsille säällä kuin säällä!   

Anna Kettunen

Johtaja, oppilaitostoiminta

Luonto- ja ympäristökasvatus

Anna haluaa tehdä maailmasta paremman paikan asua.

Anna on Syklin kouluttajien konkareita – hän aloitti Syklissä jo 2011. Vuoden 2018 alusta alkaen Annasta leivottiin esimies ja hän toimii koulutuspäällikkönä luonto- ja ympäristökasvatuksen yksikössä. Annan päätyö on kouluttaa ympäristökasvattajia, ohjata opiskelijoita ja arvioida ympäristöalan erikoisammattitutkinnon näyttöjä.

Annan intohimona ovat erilaiset toiminnalliset menetelmät ja ulkona oppiminen. Välipalana Anna saakin pyörittää ulkona oppimiseen liittyvien hankkeiden suunnittelua ja hankehallintoa.

Anna on valmistunut Helsingin yliopistosta maatalous-metsätieteen maisteriksi vuonna 2003. Lisäksi hän on opiskellut aikuisopetukseen suuntautuneet opettajan pedagogiset opinnot sekä seikkailukasvatusta Humanistisessa ammattikorkeakoulussa. Hän on toiminut luontokoulunopettajana useissa eri luontokouluissa.

Luonteeltaan Anna on idearikas, innokas ja kokeileva. Hänellä on mies, kolme lasta, kymmenen kanaa, kolme kania ja kissaa sekä yksi kukko. Hän harrastaa seikkailua perheen kanssa lähimetsissä ja vähän kauempanakin.

Timo Lahti

Kouluttaja

Energiatehokkuus ja kiinteistön ylläpito

Timon työsuhde Syklissä alkoi keväällä 2016 osa-aikaisena asiantuntijana ja saman vuoden syksyllä kokoaikaisena kouluttajana. Timon intohimona on rakennusten energiatehokkuus, sisäilmaasiat, rakennusfysiikka ja kaiken uuden oppiminen. Työssään Timo on kuivan asiallinen, harkitseva ja suora, mutta aivan loistava tekijä omalla mukavuusalueellaan.  

Kokemusta Timolle on kertynyt rakennusten energiatehokkuudesta n. 10 vuotta, isännöinnistä n. 8 vuotta sekä aikaisempia tehtäviä rakennusalalla ja myyntityössä. Koulutukseltaan Timo on tradenomi EVAMKista (nyk. Laurea) vuodelta 1997. Lisäksi hänellä on suoritettuna ammattialan tutkintoja isännöintiin ja energiatehokkuuteen liittyen.  

Timolla on kolme tytärtä, talo ja pankkilaina. Työn ulkopuolella Timo harrastaa kyläyhdistystoimintaa, kunnallisia luottamustehtäviä, hiihtoa, pyöräilyä, ja hyötyliikuntaa. Harrastukset pitävät Timon hyvässä ”vireessä” joten hän jaksaa tehdä työtään intohimoisesti ja suurella sydämellä. 

Aulikki Laine

Työvapaalla 2020 loppuun

Luonto- ja ympäristökasvatus

Yhteystiedot

Aulikki Laine on oikea ulkona opettamisen motivaattori. Hän hyppäsi Syklin kelkkaan vuonna 2012, ja on siitä asti innostanut opettajia ulkona opettamisen saloihin. Vuonna 2017 Aulikki aloitti kokoaikaisen työn Syklissä ja lokakuussa 2018 ympäristökasvatuksen kouluttajana.  

Aulikin erityisosaamista on toiminnalliset menetelmät ulko-opetuksessa. Ulko-opetuksella hän pyrkii luontosuhteen vahvistamiseen ja sitä kautta kestävän elämäntavan opettamiseen. 

Aulikki on työssään innostunut ja motivoi opettajia ja kasvattaja kokeilemaan rohkeasti uutta. Aiemmin hän opetti luontokoulussa lapsia ulkona ympäri vuoden. Kirjallinen ilmaisu on Aulikilla hallussa – hän on kirjoittanut ympäristöopin, toiminnallisten menetelmien ja ulkona opettamisen oppikirjoja. Lisäksi hän on suunnitellut muun muassa Matematiikkaa ulkona luonnossa -ja Ekopaku -opetusmateriaalin. 

Aulikki on koulutukseltaan FM, biologian ja maantieteen opettaja sekä ympäristökasvattaja.  

Hän asuu Eräjärvellä, vanhassa kansakoulussa kahden orihevosen, kissan ja koiran sekä kädellisten kanssa.  

Ari Laitala

Koulutuspäällikkö

Energiatehokkuus ja kiinteistön ylläpito

Ari haluaa tehdä yrityksistä ilmastokelvollisia.

Syklin Energiatehokkuus ja kiinteistönhuolto -yksikön vetäjän Arin mielestä ympäristöystävälliset rakennukset ovat myös arvokkaita rakennuksia. Ari tuli vahvistamaan Sykliä kesällä 2015, kun Sykliin tarvittiin kiinteistöpuolen asiantuntijaa. Arin työote on tiedonjanoinen, kokeilunjanoinen ja uudistusmielinen. 

Arin erikoisalaa ovat kiinteistöjen energiatehokkuus, sen vaikutus kiinteistöjen arvoon ja tähän liittyvät laskentamenetelmät. Ennen Sykliin tuloaan hän on tehnyt aihepiiriin liittyvää opetus- ja tutkimustyötä 10 vuotta. 

Koulutukseltaan Ari on DI ja hän on valmistunut Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 2000. 

Vapaa-ajallaan hän tykkää katsella matematiikkavideoita netistä.

Harri Lehtonen

Johtaja, asiakkuudet

Ympäristöhuolto

Tavoitteellinen prosessinkehittäjä haluaa vähentää jätettä

Harri on Syklin uusimpia kouluttajavahvistuksia. Hän liittyi mukaan syksyllä 2019 ympäristöhuollon osaajien joukkoon. Hän on mukana rakentamassa yrityksille ja yhteisöille toimivia ympäristöratkaisuja.

Harria kiinnostaa erityisesti, miksi jäte syntyy ja jos sitä syntyy, mitä sille sitten tapahtuu. Kuinka jäte saadaan turvallisesti ja tehokkaasti vastaanottajille, kuinka hyödyntää teknologiaa ja mitata prosesseja, ja kuinka tulosten analysointi auttaa jätteiden vähentämisessä. Excelit ja grafiikat ovat Harrin sydäntä lähellä!

Harrilla on pitkä ja monipuolinen kokemus kiinteistöpalveluista, mm. Siivouksen ja kiinteistöhuollon aloilta. Parikymmentä vuotta sitten hän sotkeutui ympäristöpalveluihin ja ala imaisi miehen mukaansa.

Harri on suorittanut ITS-isännöitsijän ja kiinteistötyöteknikon tutkinnot sekä ympäristöhuollon ammatti- ja erikoisammattitutkinnot. Hän on kehittänyt esimies- ja alaistaitojaan avoimessa yliopistossa ja seuraavaksi tähtäimessä on palvelumuotoilun erikoisammattitutkinto.

Vapaa-aikanaan Harri rakastaa mökkeilyä ja retkeilyä. Hän tykkää tehdä ruokaa risukeittimellä ja yöpyä riippumatossa kesät talvet. Vastapainona retkeilylle on museoautolla huristelu.

Esa Leinonen

Vararehtori

Esa on ollut Syklissä mukana sen perustamisesta lähtien. Hän on ollut ratkaiseva toimija Syklin perustamisessa ja sen kehittymisessä Suomen johtavaksi ympäristöasioita edistäväksi oppilaitokseksi. Vararehtorin tehtävässä Esasta on löytynyt tiukkaa juristiosaamista, jonka avulla on selviydytty reformien kiemuroista. 

Ympäristöasiat ovat kiinnostaneet Esaa 90-luvulta lähtien. Hänellä on kouluttajakokemusta esimerkiksi ympäristöjärjestelmien rakentamisesta ja jätehuollosta 

Esan mottona on nähdä mahdollisuuksia jokaisessa tilanteessa. Hän on uudistumiskykyinen ja hahmottaa hyvin kokonaisuuksia. Kokemus yrittäjänä on tuonut Esan toimintaan sinnikkyyttä, oma-aloitteisuutta ja tuloshakuisuutta. 

Esalla on kaupallinen koulutus, jota hän on täydentänyt johtamis-, ympäristö- ja kasvatusalan koulutuksilla. 

Vapaa-aikaa Esa viettää Keski-Euroopassa vanhalla maatilalla viiniköynnöksiä karsien ja tilan tuotteita nautiskellen. 

Terhi Liettilä

Koulutuskoordinaattori

Yritys- ja urapalvelut

Erilaisissa koulutusohjelmissa on upea kohdata uusia ihmisiä ja mielenkiintoisia persoonallisuuksia, jokaisessa kanssakäymisessä oppii aina uutta, joka lisää omaa tietämystä ihmisyyden saloista ja kuitenkin ihminen on ikuinen mysteeri!

Terhi on sosiaalinen, asiakaspalveluhenkinen sekä yritysorientoituinut yrittäjähenkinen persoona. Hänellä on vahva liiketoiminta- ja esimiesosaaminen aiemmista työtehtävistään mm. maajohtajana ja fr-ketjupäällikkönä. Terhi on koulutukseltaan tradenomi ja hän on valmistunut Laurean ammattikorkeakoulun hallinnon ja kaupanalan koulutusohjelmasta. Terhin vahvuuksiin kuuluu liiketoimintaosaaminen, yrittäjyyteen liittyvät asiat sekä rekrytoinnit.

Terhin motot ovat: Carpe diem ja tekevälle sattuu, jos mitään ei tee, ei mitään myöskään voi saavuttaa.

Vapaa-aikaan kuuluu järjestötoiminta, kuntosalikäynnit ja luonnossa liikkuminen.

Markku Mikkola

Kouluttaja

Logistiikka

Markku aloitti Syklissä keväällä 2011 osa-aikaisena logistiikan kouluttajanaKesällä 2017 Markusta tuli Syklin logistiikan koulutuksista vastaava johtaja, kun edeltäjä jäi eläkkeelle. ”Johtajana” toimiminen on onneksi melko helppoa, kun logistiikassa työskenteleviä ei ole tällä hetkellä muita. 

Markku on erittäin kiinnostunut erilaisista autoista, koneista ja laitteista sekä niiden toiminnasta. Tämän lisäksi hän rakastaa kouluttamista. Autonkuljettajien jatko- ja muut koulutukset ovat Markun ykkösaihe. Työkokemuksensa ja koulutuksensa vuoksi Markku kouluttaa myös työyhteisö- ja esimiestaitoja. 

Markulla on takanaan yli 30 vuotta työkokemusta Puolustusvoimissa. Sieltä on kertynyt osaamista kuljetusalasta, kouluttamisesta, esimiestehtävistä ja myös pari vuotta on kulunut ulkomaan komennuksilla. Markku on toiminut myös kouluttajana autokoulussa ja linja-autonkuljettajana.  

Markulla on opistoupseerin koulutus kuljetusalalta, NTM koulutus ja VAK Turvallisuusneuvonantajan pätevyys. Markulla on edelleen halu kehittää osaamistaan ja oppia uutta. 

Markulla on vaimo, kaksi aikuista lasta ja neljä lastenlasta. Työn ohella Markku harrastaa mökkeilyä, moottoripyöräilyä, yhdistystoimintaa ja vähän jää aikaa myös caravan matkailulle. 

Riku Mustonen

Projektiasiantuntija

Ympäristöhuolto

Minna Myllykoski

Laatupäällikkö, kouluttaja

Kestävä kehitys ja johtaminen

Minnasta tuli sykliläinen vuonna 2012, mistä lähtien hän on työskennellyt projektien, kouluttamisen ja opiskelijoiden ohjauksen parissa. Minna kouluttaa rautaisella ammattitaidolla laatu-, ympäristö- ja turvallisuusjohtamista ammattilaisille ja yrityksille.  

Minnan intohimona on yritysten ja organisaatioiden järjestelmällisen ympäristötyön kehittäminen koko henkilöstöä kuunnellen. Työssään hän pitää langat käsissä ja vie projektit kunnialla maaliin. Hän tekee työnsä aina ajatuksella, mutta tehokkaasti.  

Minna on valmistunut Maatalous- ja metsätieteiden maisteriksi Helsingin yliopistosta vuonna 2000 pääaineenaan ympäristöekonomiaHänellä on myös ammatillisen opettajan pätevyys. Ennen Sykliä hän on työskennellyt pitkään kestävän kehityksen edistämiseksi yritys-, kunta- ja järjestömaailmassa. 

Vapaa-ajalla Minna viihtyy ryhmäliikuntatunneilla ja ulkoilemassa perheen ja koiran kanssa. 

Ulla Myllyniemi

Kouluttaja

Luonto- ja ympäristökasvatus

Mia O'Neill

Kehitysjohtaja

Yhteystiedot

0505860284

Hyvä siitä tulee.

Mia on mukana kehittämässä Syklin toimintaa jo vuodesta 2012, aluksi projektipäällikkönä ja nyt kehitysjohtajana. Helposti innostuvana hänen on tuonut can do -asenteensa myötä useita uusia hankkeita ja ideoita Sykliin, kestävästä rakentamisesta energiatehokkuuteen ja ravinnekierrosta vesihuollon ja pk-yritysten toiminnan kehittämiseen. Mia on tehokkaan ajankäytön mestari ja sormet syyhyten hän käy uusien haasteiden kimppuun, vanhoja rutiineja kaihtamatta.

Mia on valmistunut hallintotieteiden maisteriksi ympäristöpolitiikka pääaineenaan Tampereen yliopistosta 2009, ja heti perään ympäristötekniikan insinööriksi Tampereen ammattikorkeakoulusta 2011. Työn ohessa valmistui väitöskirja ekologisesta sanitaatiosta 2015. Mialla on myös ammatillisen opettajan pätevyys ja BBA-tradenomin tutkinto.

Intohimoihin kuuluvat teatteri (lavalla sekä yleisössä), kouluttaminen, luonnon ihmettely ja excel-taulukot. Vapaa-aikaa Mia viettää kotonaan Tampereen mettässä perheensä parissa tai pienten tyttöjensä kanssa liikuntaa harrastaen. Ylimääräiset hetket kuluvat kansalaisjärjestöhommissa tai yksityistien hoitokunnan puikoissa. Joutessaan Mia myös opettaa englantia Tampereen yliopistossa. Mainitsemmeko jo Mian tehokkaan ajankäytön?

Silloin tällöin Mian voi löytää lomailemasta anoppilassa Uudessa-Seelannissa.

Tapio Pelto

Kouluttaja, projektiasiantuntija

Energiatehokkuus ja kiinteistön ylläpito

Tapion motto on, että yksinkertainen on kaunista. 

Tapio aloitti Syklissä vuoden 2019 tammikuussa kouluttajana ja projektiasiantuntijanaRauhallinen ja asiantunteva Tapio on varsinainen teknisen alan moniosaaja. Nämä tietonsa ja taitonsa hän antaa täysillä peliin Tulevaisuuden viestinnällinen, ennakoiva ja palveleva kiinteistönhoito –koulutuksessa. 

Kiinteistöalalla Tapio on seikkaillut monenlaiset hatut päässä: huoltomiehenä, asentajana, ohjelmistosuunnittelijana, testausinsinöörinä, projektipäällikkönä, henkilöstömanagerina, asiantuntijana, isännöitsijänä, palvelupäällikkönä ja huoltopäällikkönä. Hän on ansainnut työkannuksiaan isossa kansainvälisessä yrityksessä, kiinteistöalan yrityksissä sekä omassa yrityksessään.      

Työssään Tapio on määrätietoinen ja täsmällinen, joskus hakien ratkaisuja jopa mahdottomilta tuntuviin asioihin. Hän on valmistunut Tampereen teknillisestä oppilaitoksesta automaatioinsinööriksi 1988. 

Tapio on kierrellyt ympäri maailmaa ja asunut myös Malesiassa, Tsekin tasavallassa, Unkarissa ja Hollannissa. Tapio harrastaa vanhoja autoja ja soittimia (kitarat), pyöräilyä (moottorilla ja ilman) sekä speedwayvarikolla seisomista vanhimman pojan harrastuksen takia.  

Aura Piha

Projektiasiantuntija

Kestävä kehitys ja johtaminen

Aura rakastaa sparrata asiakkaitaan tekemään hyvää ympäristölle. Hän liittyi Syklin remmiin syksyllä 2018 ja pisti heti tuulemaan ammattilaisten kestävän kehityksen verkkokoulutusten parissa.  

Aura on luontainen kouluttaja ja hänen erikoisosaamistaan on monimutkaisten asioiden selittäminen ymmärrettävällä tavalla. Hänen sydämensä sykkii uuden oppimiselle ja tiedon jakamiselle, erityisesti kestävän kehityksen ja vastuullisuuden teemoista. Työssään hänellä on perusteellinen, tiedonjanoinen ja kokeileva ote. 

Auran kymmenen vuoden työkokemukseen lukeutuu tutkimusta, ympäristökasvatusta ja viestintää, mutta on hän välillä eksynyt kulttuurisen järjestötyönkin puolelle. Hänellä on Maatalous-metsätieteiden maisterin paperit vuodelta 2014 ja Markkinointiviestinnän EAT vuodelta 2018.  

Aura on maailmanmatkaaja, joka on seikkaillut opiskelemassa tai työskentelemässä viidessä eri maassa. Hän asuu vanhassa arvokartanossa Kulosaaressa 11 muun ihmisen kanssa. Vapaa-aikanaan hän tykkää kieppua pää alaspäinharrastaa itämaisia kamppailulajeja ja pitää itsepuolustuskoulutuksia. 

Maarit Pihkala

Kouluttaja

Luonto- ja ympäristökasvatus

Maaritia kiinnostunut siitä, miten pystymme tuottamaan merkityksellistä ja muutosvoimaista oppimista yhdessä turvallisesti ja kaikkien osallistujien vahvuuksia hyödyntäen. Maarit aloitti työt Syklissä kouluttajana tammikuussa 2020 ympäristökasvatuksen erikoisammattitutkinnossa.

Maarit toi mukanaan Sykliin laajan osaamisensa kansalaisjärjestökentältä. Hän on toiminut viimeksi järjestöjen oppimisen asiantuntijana Finnish Development NGOs – Fingossa sekä aiemmin lukuisia vuosia ihmisoikeuskasvatuksen asiantuntijana Amnesty Internationalissa. Kokemusta löytyy myös luontokoulunopettajan työstä, ympäristökasvattajan työstä Luonto-Liitossa sekä seikkailu- ja eräoppaan töistä. Maaritilla nauttii ihmisten osallistamisesta, erilaisten kampanjoiden ja oppimistilaisuuksien muotoilusta sekä kouluttamisesta niissä.

Koulutukseltaan Maarit on kasvatustieteen maisteri, luokanopettajan koulutusohjelmasta Oulun yliopistosta 1998. Lisäksi hänellä on myös luonto- ja ympäristökoulun opettajan sekä eräoppaan pätevyys.

Maaritin motto on se, että muutos lähtee kyvystä unelmoida ja ajatella toisin.

Risto Ponto

Vesihuollon asiantuntija, kouluttaja

Vesihuolto

Meeri Puonti

Malmin toimistokoordinaattori, Kiina-projektiasiantuntija

Meeri on Malmin toimipisteen moniosaaja, joka lempeästi huolehtii, että toimistossa asiat ovat mallillaan ja kahvia riittää. Häneltä onnistuvat kaikkein kiinalaisimmatkin jutut ja hän toimiikin toimistokoordinaattorin tehtäviensä lisäksi Syklin Kiina-projektien asiantuntijana. 

Meeri on työskennellyt Syklissä jo yli 13 vuotta, joten hänen puoleensa voit huoletta kääntyä kaikissa Malmin toimipisteen toimistoasioissa. Meerillä on iloinen ja toimeenpaneva työote ja hänen mottonaan onkin ”kyllä järjestyy”. 

Meeri on valmistunut yliopistosta Kiinassa opettajaksi ja Suomessa hän on suorittanut sihteerin ammattitutkinnon. 

Katja Rautalin

Ympäristöhuollon asiantuntija

Hallinto, ympäristöhuolto

Katja on vahva ympäristöhuollon asiantuntija, joka on ahkeroinut Syklissä vuodesta 2014 lähtien kouluttamisen, projektien, työvoimakoulutusten ja hallintoasioiden parissa. Nykyisin Katja työskentelee ympäristöhuollon yksikössä keskittyen ympäristöalan ammattitutkintoon ja projekteihin.  

Katja on kiinnostunut erityisesti kiinteistöjen jätehuollon kehittämisestä, mutta hallitsee ympäristöhuollon sektorin läpikotaisin pitkän yritystaustan pohjalta. Hän hyödyntää työssään myös energia-alan ympäristöosaamistaan ja jakaa osaamistaan opiskelijoiden hyödyksi.  

Katja kuuntelee, innostaa ja toimii. Hänen ohjauksessaan opiskelijat valmistuvat ja työkaverit aktivoituvat. 

Katja on hallintotieteiden maisteri Tampereen yliopistosta 2008 pääaineenaan ympäristöpolitiikka.  

 

Vapaa-ajalla Katja tykkää fillaroida.  

Natalia Ripatti

Projektiasiantuntija, Project Expert, Cooperation with Russian-speaking countries

Ympäristöhuolto

Jane Saarnia

Johtaja, Yritys ja urapalvelut

Yritys- ja urapalvelut

Yhteistyöllä eteenpäin!” tuumasi Jane, kun hän Sykliin 2008 tullessaan toi puhtia rekrytoiviin koulutuksiin.  Hän aloitti erilaisten projektien parissa, mutta lopulta täysi työpanos saatiin  yritys- ja urapalvelut -yksikölle,  jonka toiminta onkin laajentunut jatkuvasti.  Jane edistää menestyksekkäästi Syklin yritys-työnhakija-kouluttaja -yhteistyötä. 

Jane on ajan hermolla  työelämän ja yritysten toimintaympäristön muutoksista ilmastonmuutoksen edetessä. Hän on kiinnostunut siitä, miten tässä ympäristössä saavutetaan haluttuja tuloksia  kestävän kehityksen mukaisesti.  Janea inspiroi toiminnan kehittäminen eri tavoin ja hän saa tempaistua siihen myös kollegat mukaan. Lopputuloksena yritysyhteistyö ja koulutukset kehittyvät. Siinä ohessa hän kouluttaa mielellään Syklin opiskelijoita  yritystoimintaan ja asiantuntijapalvelujen tuotteistamiseen liittyvissä aiheissa.  Janen työnkuvassa ovat eduksi hänen idearikkautensa, määrätietoisuutensa ja sinnikkyytensä. 

Jane on  vaikuttanut kestävää kehitystä edistävissä ympäristöalan yrityksissä yli 20 vuotta.  Ennen Sykliä hän toimi erilaisissa  kansainvälisissä ympäristö- ja energia-alan projekteissa. 

Jane on koulutukseltaan tradenomi YAMK Lahden ammattikorkeakoulusta, jossa hän keskittyi pk-sektorin yrittäjyyteen ja liiketoimintaosaamiseen.  Lisäksi hän valmistui kulttuurituottajaksi Humanistisesta ammattikorkeakoulusta vuonna 2015. 

Työn vastapainoksi Jane toimii matkailualalla  keskellä metsää järven rannalla. 

Silja Sarkkinen

Koulutusjohtaja

Luonto- ja ympäristökasvatus

Emmi Sarttila

Koulutuskoordinaattori

Yritys- ja urapalvelut

Mia Saukkonen

Markkinointikoordinaattori

Mia on Syklin kokenut markkinointivelho, jonka avustuksella pyörivät niin Syklin yleiset kuin kaikkien eri yksiköidenkin markkinointi- ja viestintäasiat vahvalla otteella. Mia on ollut Syklin joukkueessa vuodesta 2012.

Mialla on kyky ottaa huomioon sekä asiakkaiden että omien työntekijöiden markkinoinnin ja viestinnän tarpeet. Hän tarttuu uusiin haasteisiin rohkeasti, eikä pelkää sukeltaa itselle vieraisiinkaan asioihin. Jotain Mian kyvystä hanskata käytännössä melkein mitä tahansa kertoo sekin, että päivätyönsä ohella hän on maatalon emäntä.  

Mia on valmistunut BBA/Tradenomiksi Laurea-ammattikorkeakoulusta (Degree Programme in Business Management) 2005 ja opiskellut sitä ennen myös diplomikosmetologiksi Belgiassa. Kansainvälistä kokemusta on kertynyt opiskellessa ja asuessa kolmessa eri maassa, U.S.A, Belgia ja Kiina, Suomen lisäksi.  

Vapaa-ajallaan Mia liikkuu mielellään luonnossa miehensä ja ihanan labradorinnoutajansa Rockyn kanssa tai viettää aikaa lastensa harrastusten parissa jäähalleilla.

Miia Stålhammar

Hallintokoordinaattori

Miia aloitti Syklin hallintokoordinaattorina keväällä 2018 ja on mukana monessa. Hänen kädenjälkensä näkyy niin Syklin hanke-, talous- kuin henkilöstöhallinnossakin. Hänellä on taito kehittää, innostaja avustaa organisaation kaikilla tasoilla. Ajoittain työ sisältää eteen tulevien mitä ihmeellisempien mysteerien ratkomista, mutta Miialle mikään pähkinä ei ole liian kova purtavaksi 

Työssään Miia on utelias, tunnollinen ja tarkka. Ennen Sykliin tuloaan Miia on toiminut yli kymmenen vuotta henkilöstöhallinnon esimies- ja asiantuntijatehtävissä.  

Miia on valmistunut BBA Tradenomiksi Laurea-ammattikorkeakoulusta 2006 suuntautuneena henkilöstöresurssien kehittämiseen ja johtamiseen. 

Vapaa-aika kuluu perheen kanssa maalaismaisemissa ja lenkkipoluilla.  

Päivi Suihkonen

projektipäällikkö

kestävä kehitys ja johtaminen

Päivi tuli Sykliin syksyllä 2018 vetämään verkko-oppimisen hanketta kiertotaloudesta ja kestävästä kehityksestä. Päivi on intohimoinen kehittäjä ja organisaattori, joka uskoo yhdessä tekemiseen.  

Ammattiviestijänä Päivi panostaa tiedon jakamiseen ja tuumaa, että markkinointi ja brändiajattelukin kuuluvat maailmanparannukseen!  

Päivillä on tausta erilaisista viestinnän johtotehtävistä, erityisesti kestävän kehityksen, uudelleenkäytön ja ympäristökasvatuksen teemojen parissa. Hän on valmistunut Tampereen yliopistosta yhteiskuntatieteiden maisteriksi.  

Vapaa-ajallaan Päivi puuhaa perheensä parissa ja ihmettelee maailmaa usein polvenkorkuisen silmin.  

Tiina Taipale

Asiantuntija

Kestävä kehitys ja johtaminen

Tiina on aloittanut Kestävän kehityksen ja johtamisen asiantuntijana Syklissä elokuussa 2019. Tiina työskentelee erityisesti organisaatioiden yhteiskuntavastuun sekä Laatu-, ympäristö- ja turvallisuusjärjestelmien koulutusten ja kehittämisen parissa.

Kouluttajana ja kehittäjänä Tiina uskoo aikaisemman osaamisen päälle rakentamiseen sekä vakiintuneiden ajatusmallien lempeään haastamiseen. Tiina kokeileekin mielellään erilaisia menetelmiä ja materiaaleja, elokuvista dialogeihin, osaamisen kehittämisen välineinä.

Koulutukseltaan Tiina on valtiotieteiden maisteri Helsingin yliopistolta vuodelta 2009. Aikaisemmin hän on työskennellyt monipuolisissa tutkimus, opetus- ja kehitystehtävissä Aalto-yliopiston johtamisen laitoksella ja Työterveyslaitoksella.

Vapaa-ajallaan Tiina edistää ympäristöhuolta työelämässä käsittelevää väitöskirjaa. Hän rentoutuu kävelyretkillä Itä-Helsingin metsissä ja rannoilla, lukien ja luovaa kirjoittamista harrastaen.

Kaisa Tolonen

Projektipäällikkö

Vesihuolto

Täällä ollaan töissä, sanoo Kaisa motokseen ja laittaa asiat tapahtumaan.  

Kaisa aloitti Syklin projektipäällikkönä elokuussa 2018, ja hän pitää tiukasti hyppysissään useita projekteja. Kaisa onkin oikea toimialasukeltaja, sillä häneltä löytyy osaamista niin vesihuollosta, energiatehokkuudesta, maataloudesta, kestävästä ruokatuotannosta kuin palvelukehityksestä.  

Työelämässä Kaisa on toiminut pitkään ja hänellä on takanaan useita tehtäviä neuvonnan, kehittämisen ja kouluttamisen parissa. Luonteeltaan Kaisa väittää olevansa tosikko, mutta rakentavalla tavalla.  

Koulutukseltaan Kaisa on agrologi (AMK) sekä aikuisohjaaja. Vapaa-ajallaan Kaisa rentoutuu luonnossa ja hoitaa puutarhaa. Du kan gärna prata svenska med Kaisa.  

Timo Tolonen

Kouluttaja, asiantuntija

Vesihuolto

Kirsi Tuikkala-Kalminen

Tutkintosihteeri, oppisopimusten koulutustarkastaja

Kirsi pyörittää Riihimäen toimipisteessä opiskelijahallintaa, oppisopimuspapereita ja laatii Syklin tutkintotodistukset. Hän pitää myös arkistot ojennuksessa ja tekee salapoliisityötä saadakseen monenlaisten sähköisten tietojärjestelmien vimpstaakit kohdalleen. 

Kirsi on työskennellyt Syklissä 10 vuoden ajan ja hänen aikaisempi työhistoriansa on kulkenut laboratorioanalyysien ja elintarviketehtaan tuotekehittäjän töiden kautta toimistotyöhön tietojenkäsittelyn asiantuntijaksi. Koulutukseltaan hän on kemian laborantti, projektisihteeri ja datanomi. 

Eläinrakkaan Kirsin mielestä kauneinta maailmassa ovat kuikan huuto peilityynellä järvellä, kissan kehräys ja koiran märkä kirsu. Kirsin elämän motto on ”joka päivä oppii uutta”. 

Maria Törn

Kouluttaja

Ympäristöhuolto

Maria on tehnyt ammattilaisista ympäristöhuollon asiantuntijoita Syklissä vuodesta 2016 suomeksi ja ruotsiksi. Hän hallitsee laajasti jätehuoltoalan ja on kiinnostunut etenkin materiaalivirtojen tehostamisesta. Marian intohimona ovat etenkin kiertotalouden teemat. 

Kun Maria ryhtyy hommiin, hän innostuu helposti ja haluaa itsekin oppia opiskelijoittensa kokemuksista. 

Hän on kulkenut voimakkaasti muuttuneen jätehuoltoalan kehityskaaren alan eri tehtävien parissa toimien mm. useita vuosia opetus- ja tutkimustehtävissä. 

Maria tarkastelee maailmaa ympäristötekniikan diplomi-insinöörin silmin ja lisäksi hänellä on myös ammatillisen opettajan pätevyys. 

Taru Uotila

Koulutusjohtaja

Kiertotalous

”Tee työsi niin hyvin, että kehtaat sanoa sitä itsesi tekemäksi. 

Taru on ollut Syklissä aivan sen perustamisesta eli vuodesta 2002 lähtien. Taru on tehnyt Syklissä monenlaista hommaa: kouluttanut, suunnitellut ja toiminut kotimaisissa ja kansainvälisissä hankkeissa projektipäällikkönä. Tällä hetkellä Taru on ympäristöhuollon yksikön koulutuspäällikkö. 

Kouluttajana Taru kannustaa kuulijoita pohtimaan ja kysymään. Tarun pedagoginen filosofia onkin: ”vastausta ei ymmärrä, ellei kysymys ole herännyt”. Tämän hän pyrkii pitämään mielessään aina koulutuksia suunnitellessaan. 

Tarun erikoisalaa ovat jätehuolto ja kiertotalous. Erityisesti häntä kiinnostavat jätehuollon viestintäasiakaspalvelu ja palveluiden kehittäminen – ympäristövaikutuksia unohtamatta. Kouluttajan työn vastapainona Taru nauttii kehittämishankkeiden tuomista haasteista, ratkaisujen löytämisestä ja  uuden luomisesta.  

Tarun kiinnostus ihmisiä ja asiakaspalvelua kohtaan näkyi jo opiskeluaikoina, jolloin hän teki ympäristöneuvontaa eri kohderyhmille. Valmistuttuaan hän on ollut töissä ympäristöjärjestössä ja ammattikorkeakoulussa.  

Taru on ideoiva luonne, joka innostuu helposti uusista asioista. Hän tykkää olla tekemisissä erilaisten ihmisten kanssa. 

Koulutukseltaan Taru on ympäristötieteen maisteri (MMM) Helsingin yliopistosta. Hänellä on myös ammatillisten aineiden opettajan pätevyys.  

Pauli Vennervirta

Kouluttaja

Kestävä kehitys ja johtaminen

Paulin työteon innoittajana on halu taata kestävä maailma lapsillemme. Hän haluaa auttaa asiakkaita ja opiskelijoita sitoutumaan kestävään tulevaisuuteen ja muuttamaan asenteitaan vastuullisemmaksi.

Paulia voisi kutsua jo Syklin ”huonekaluksi” – kestäväksi sellaiseksi, sillä hän on ilahduttanut sykliläisiä ja opiskelijoita jo vuodesta 2003 lähtien. Pitkän työuransa aikana Pauli on ehtinyt toimia 20 vuotta Keskon myymälöiden kestävyysohjelman auditoijana keskittyen rautakauppojen kestävään toimintaan. Tällä hetkellä työpäivät täyttyvät eri aihepiirien kouluttajana toimimisesta ilmastonmuutoksen torjunnasta työhyvinvointiin. Lisäksi Pauli toimii arvioijana eri ympäristöalan tutkinnoissa.

Työssään Pauli on pohdiskeleva ja hän miettii mielellään asioita pintaa syvemmältä. Jos siis kaipaat filosofista keskustelukumppania, niin Paulia kannattaa vetäistä hihasta ja ryhtyä hänen kanssaan juttusille!

Ennen Sykliä, Pauli on ehtinyt puuhailla ympäristöasioiden parissa toimien matkailu- ja ravitsemusalan ympäristökouluttajana. Kaiken kaikkiaan hänellä on pitkä ja vankka työhistoria ympäristöalalta ja kestävän kehityksen kouluttajana toimimisesta lähes 30 vuoden ajalta.

Paulin pohdiskeleva asenne ja asiantunteva tietämys juontaa juurensa filosofian maisterin koulutukseen, vuodelta 1991, jossa pääaineena oli maantiede.

Pauli asuu Helsingissä perheensä ja koiransa kanssa. Leppoisan Paulin taustalta löytyy vuosikymmenien kamppailulajiharrastus.