Hae sivuilta

NOSTO – Kiertotalouteen uutta osaamista ja työvoimaa

[ torstai 5.8.2021 ]

Oletko työnhakija ja kiinnostunut ympäristöalasta? Tarvitsetko apua ja tukea työnhakuun? Hyödynnä NOSTO –hankkeen tarjoamia mahdollisuuksia räätälöidä sinulle sopiva kokonaisuus omien tarpeidesi ja kiinnostuksesi mukaan.

Tässä hankkeessa pohdimme uutta urapolkuasi, sparraamme cv:n teossa sekä tuemme sinua työnhaussa. Hankkeessa sinun on lisäksi mahdollista suorittaa ympäristöalan ammattitutkinto tai sen osia. Voit esimerkiksi opiskella jätehuoltosuunnitelman tekemistä tai oppia tekemään ympäristökartoituksia. Sinulla on mahdollisuus suorittaa esim. työturvallisuus- ja ympäristöturvallisuuskorttikoulutukset, joiden pätevyys on voimassa viisi vuotta.

Kiertotalous tarvitsee uutta osaamista ja työvoimaa

Kierrätys- ja resurssitehokkuustavoitteet tiukentuvat sekä kansallisella että EU-tasolla. Alalle tulee syntymään runsaasti uusia työpaikkoja esimerkiksi tekstiilienkierrätyksessä, ja samalla syntyy mahdollisuuksia alan pienyrittäjyydelle ja muita mahdollisuuksia työllistää itsensä alalle.

Kiertotalousala tarvitsee työvoiman saannin turvatakseen lisää houkuttelevuutta ja vetovoimaa. Samaan aikaan työpaikalla tapahtuvan oppimisen merkitys kasvaa koulutusuudistuksen ja oppivelvollisuuden pidentämisen myötä, kun toisen asteen koulutustarve lisääntyy.

Tavoitteena kehittää työelämäpalveluita

Hankkeen päätavoitteena on kehittää kiertotalouden koulutusta ja työllistymistä tukevia koulutus-, ura- ja työelämäpalveluita. Hanke pyrkii parantamaan työpaikoilla tapahtuvan oppimisen laatua tarjoamalla ohjausta ja erityyppisiä tukitoimia sekä työnohjaajille että oppijoille. Osana tätä kasvatetaan työpaikkaohjaajien pedagogista osaamista ja motivaatiota työssäoppimisen ohjaukseen. Hanke tuottaa myös räätälöityjä koulutussisältöjä alan tarpeisiin, ja samalla tuetaan alan pienyrittäjyyttä ja itsensä työllistämistä.

Hankkeen toisena päätavoitteena on edistää kiertotalouden koulutusten saavutettavuutta ja houkuttelevuutta. Tavoitteiden yhteisvaikutuksena saadaan kiertotalousalalle uutta osaavaa työvoimaa.

Kuulutko kohderyhmään?

Hankkeen kohderyhmä on heikossa työmarkkinatilanteessa olevat pitkäaikaistyöttömät, erityisesti nuoret alle 30-vuotiaat, mutta myös yli 54-vuotiaat sekä maahanmuuttajataustaiset työnhakijat.

Lue mitä opiskelijamme Alina kertoo opinnoista. Pääset lukemaan tarinan tämän linkin takaa avautuvasta jutusta. 

Kiinnostuitko? 👉 Katso esittelyvideo osallistumismahdollisuuksista »
Ota yhteyttä!

Katja Rautalin
Projektipäällikkö
katja.rautalin@sykli.fi
046 920 0445

Mahdollisuuksia yhteistyöyrityksille

Tarvitsetko uusia osaajia yritykseesi? Etsimme myös työjaksopaikkoja ja työpaikkoja Uudenmaan ympäristöalan yrityksistä ja organisaatioista.

Edut yrityksellenne:

  • osaajia yritysten tarpeisiin
  • kustannustehokastapa saada työvoimaa
  • henkilöt voivat olla myös palkkatuella tai he voivat olla työkokeilussa
  • henkilö voi työskennellä yrityksessä kokoaikaisella tai osa-aikaisella koulutussopimuksella

Haastattelemme hakijoita koko prosessin ajan ja pyrimme löytämään yrityksiin sopivia hakijakandidaatteja yritykseltä saatujen toiveiden mukaisesti.

Kiinnostuitko yritysyhttps://sykli.fi/ymparistoalan-osaamista-ja-tyoelamataitoja-nosto-hankkeesta/hteistyöstä? 👉 Katso yrityksille suunnattu esittelyvideo »
Ota yhteyttä ja keskustellaan lisää!

Terhi Liettilä
Asiantuntija, työvalmentaja
terhi.liettila@sykli.fi
046 922 7696

 

Hankkeen kesto, toteuttajat ja rahoitus

Hanke toteutetaan aikavälillä 4/2021–8/2023 .Hankkeen päätoteuttajana toimii Suomen ympäristöopisto Sykli ja osatoteuttajana toimii Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy.

Budjetti: 291 680 euroa, hanketta osarahoittaa Euroopan sosiaalirahasto (ESR).

Hankejuliste »