Siirry sisältöön

Enemmän elämää – kohti luontopositiivista ammatillista koulutusta 6/2023-6/2025 

Järjestämme webinaareja ja tarjoamme verkkokursseja tavoitteellisen luontotyön ja luonnon monimuotoisuutta vaalivan pedagogiikan tueksi osana ammatillista koulutusta. Webinaareissa ja verkkokursseilla saat konkreettisia tehtäviä luontotyön edistämiseksi oppilaitoksessa tai valmiita tuntikokonaisuuksia sovellettavaksi osana ammatillista koulutusta omien opiskelijoidesi kanssa. Koulutukset ovat suunnattu ammatillisen koulutuksen henkilöstölle. 

Suomen ympäristöopisto SYKLI koordinoi hanketta. Syklin kouluttajat suunnittelevat oppimiskokonaisuuden, valmistavat verkkokurssit sekä vastaavat webinaarien markkinoimisesta ja järjestämisestä.  Asiantuntijatukea ja ajantasaista tutkimustietoa hankkeen koulutuskokonaisuuksiin antavat Biodiful-hankkeen asiantuntijat sekä biodiversiteettikasvatuksen asiantuntija Arja Kaasinen. Asiantuntijat kommentoivat valmistettavia koulutuskokonaisuuksia sekä luennoivat webinaareissa.  Eri aloille suunnattuja oppimiskokonaisuuksia ideoidaan yhdessä eri oppilaitoksista mukaan lupautuneiden luonto- ja ympäristöalan, ruoka-alan, luonnonvara-alan, kone ja tuotantotekniikan, kestävän kehityksen opettajien kanssa.   


Enemmän elämää -koulutukset 

Hankkeen koulutuspaketit koostuvat kolmesta teemasta, jotka jakautuvat pienempiin alakokonaisuuksiin. Alakokonaisuuksiin on mahdollista osallistua tulemalla 3 h webinaareihin ja tekemällä niihin liittyvät soveltavat ennakko- ja jälkitehtävät tai opiskelemalla webinaaria vastaavan verkkokurssin soveltavine tehtävineen. Teemat voi suorittaa kokonaisuuksina tai osallistua vapaasti yksittäisiin alakokonaisuuksiin. Koulutusten myötä hankkeen osallistujia kutsutaan mukaan uudenlaisen luontopositiivisen toimintakulttuurin visioimiseen ja rakentamiseen. 

Luontopositiivisen toimintakulttuurin johtaminen 

Kokonaisuudessa pureudutaan luonnon monimuotoisuuteen ja luontokatoon ilmiöinä sekä visioidaan luontopositiivisen toimintakulttuurin mahdollisuuksia osana ammatillista koulutusta. Pääset tutustumaan jo olemassa oleviin sekä kehitteillä oleviin esimerkkeihin ja työkaluihin luontopositiivisen kulttuurin rakentamiseen ja johtamiseen osana ammatillista koulutusta.   


Luontopositiivinen ammatillinen pedagogiikka

Luontopositiivinen ammatillinen pedagogiikka -kokonaisuudessa pureudutaan luonnon monimuotoisuuteen ja luontokatoon ilmiöinä sekä inspiroidutaan luonnon monimuotoisuutta vaalivan pedagogiikan mahdollisuuksista osana ammatillista koulutusta. Saat konkreettisia menetelmiä ja materiaaleja sovellettavaksi omien opiskelijoidesi kanssa.


Luontopositiivisuus osana tulevaisuuden ammattitaitoa

Luontopositiivisuus osana tulevaisuuden ammattitaitoa -teemassa pureudutaan luonnon monimuotoisuuden vaalimiseen eri ammattialojen näkökulmista. Kokonaisuudessa opetellaan tunnistamaan luonnon monimuotoisuutta ja siihen vaikuttavia toimia erilaisissa ympäristöissä ja konkreettisten esimerkkien kautta.

Webinaarit pidetään syksyllä 2024. Tutustu aikatauluihin ja ilmoittaudu mukaan alla olevasta linkistä.


Kysy lisää

Elina Hinkkanen

kouluttaja, ympäristö- ja kestävyyskasvatus