Hae sivuilta

Sykli 20 vuotta

Vuonna 2022 olemme toimineet 20 vuotta ympäristöalan eturivin toimijana

Vuonna 2002 aloitti toimintansa pieni oppilaitos, joka keskittyi ympäristöalan ammatilliseen aikuiskoulutukseen. Kourallinen ympäristöalan asiantuntijoita pani tuulemaan. Jakamalla osaamistaan kouluttamalla muita he pystyisivät vaikuttamaan kestävämpään tulevaisuuteen.

Pikkuhiljaa opiskelijamäärät kasvoivat. Ympäristö- ja vesihuollon toimijat yksi toisensa jälkeen valitsivat Syklin työntekijöidensä kouluttajaksi.

10 vuoden ikäinen Sykli lanseerasi ympäristökasvatuksen koulutusohjelman. Tästä koulutusohjelmasta on sittemmin valmistunut lähes 600 varhaiskasvattajaa ja opettajaa, jotka vuorostaan opettavat kestävyyttä tuleville sukupolville.

Vuosien saatossa palvelumme ovat laajentuneet. Mukaan on tullut esimerkiksi rekrytoivia koulutuksia, räätälöityjä henkilöstökoulutuksia, verkkokoulutuksia ja viimeisimpinä vähähiilisyyden koulutusohjelma ja Kiertotalousverkosto palveluna (CE NaaS) yrityksille. Olemme myös olleet mukana lukuisissa kansallisissa ja kansainvälisissä kestävän kehityksen hankkeissa.

Ensimmäinen valtakunnallinen ympäristöalan ammatillinen erikoisoppilaitos

Olimme ensimmäinen ammatillinen erikoisoppilaitos, joka keskittyi ympäristöalan koulutuksen järjestämiseen valtakunnallisesti. Alusta asti toimintamme tavoitteena oli käytännön tekemisen kautta tukea työelämän kehittymistä kohti kestävämpää tulevaisuutta. Edelleen tunnistamme ruohonjuuritason muutoksen tarpeet osana yhteiskunnallista vihreää siirtymää ja keskitymme jatkossakin käytännön tekemiseen.

Kiitos kuluneista vuosista

Sykli ei olisi tässä tänään ilman meidän opiskelijoitamme. Heitä on jo lähes uskomattomat 40 000! Kiitos myös kaikille vuosien saatossa mukana kulkeneille yhteistyökumppaneille ja sidosryhmille. Kiitos, että olette osaltanne ymmärtäneet kestävän kehityksen merkityksen ja mahdollisuudet ja ottaneet ne osaksi omaa toimintaanne. Kiitos myös Syklissä vuosien varrella työskennelleille. Ilman heitä Sykli ei olisi sitä mitä se tänä päivänä on.

Syklin 20-vuotisjuhlavuosi tuo kädenjälkemme käsinkosketeltavaksi samalla kun jatkamme työtämme kohti kestävämpää maailmaa.

 

Juhlavuoden tapahtumat

Tulemme vuoden aikana järjestämään ja olemaan mukana erilaisissa tapahtumissa. Tapahtumia päivitetään sivulle kevään aikana.

Ajankohtaista ilmastonmuutoksessa –verkkoluento 30.3.2022

Verkkoluennolla keskiviikkona 30.3.2022 kello 13.00 – 15.00 Syklin kouluttaja Pauli Vennervirta alustaa ilmastonmuutoksen viimeisistä tiedeuutisista, EU:n ilmastopolitiikasta ja Suomen ilmastotoimien edistymisestä. Tapahtuma on maksuton ja siihen ovat tervetulleita kaikki Syklin nykyiset ja entiset opiskelijat sekä muut aiheesta kiinnostuneet.

Tule mukaan linjoille ja ilmoittaudu 29.3.2022 mennessä. Tilaisuuden loppuun jätämme tilaa aiheesta keskustelulle. Ilmoittautumisen jälkeen saat Teams-osallistumislinkin. Paikkoja on rajoitetusti ja tilaisuudesta ei tehdä nauhoitetta.

Ympäristökasvatus nyt -webinaari, 7.4.2022 klo 14-17

Tervetuloa Tunne ilmasto -hankkeen päätöswebinaariin Ympäristökasvatus nyt.

Luvassa mielenkiintoisia asiantuntijoiden puheenvuoroja ja kiinnostavia keskusteluja. Maksuton webinaari on tarkoitettu opettajille, ympäristökasvattajille ja kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Lue lisää ja ilmoittaudu