Siirry sisältöön
Ihmisiä ulkoilemassa metsässä.

Ympäristökasvattajan koulutusohjelma – kulttuurin ja vapaan sivistystyön painotus

Ympäristöalan erikoisammattitutkinto

Ympäristökasvattajaksi kulttuurialan painotuksella

Mikä on kulttuurilaitosten ja vapaan sivistystyön rooli kulttuurisessa murroksessa, kun ilmastonmuutos ravistelee yhteiskuntaa? Oletko koskaan miettinyt omaa työtäsi ympäristökasvatuksen näkökulmasta? Haluaisitko kenties laajentaa omaa menetelmällistä osaamistasi? Haluatko vahvistaa oman organisaatiosi vihreää kädenjälkeä – ja samalla kehittää omaa ammattitaitoasi?  

Suomen ympäristöopisto SYKLI tarjoaa ympäristökasvatuskoulutusta kulttuurialan ja vapaan sivistystyön painotuksella yhteistyössä useiden eri kulttuurialan toimijoiden kanssa. Tutkinto antaa loistavat lähtökohdat muutoksen tukemiseen. Tule mukaan: suorita ympäristöalan erikoisammattitutkinto ja valmistu ympäristökasvattajaksi kulttuurialan painotuksella! 

Koulutusohjelman sisältö ja kohderyhmä

Ympäristökasvatuksen koulutusohjelma valmistaa suorittamaan näyttötutkintona ympäristöalan erikoisammattitutkinnon, jonka laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinnossa on neljä tutkinnonosaa: toiminnan kehittäminen kestävällä tavalla, työyhteisössätoimiminen, ympäristökasvattajana toimiminen ja ympäristöalan kehittämishankkeen toteuttaminen.

Koulutus soveltuu mm. museo-, kirjasto- ja kulttuurialan toimijalle tai yleisöpalvelussa työskentelevälle, aiheesta kiinnostuneelle yrittäjälle tai vapaan sivistystyön parissa toimivalle.

Koulutusohjelman laajuus

Koulutusohjelmaan sisältyy yhteensä 13 lähipäivää seitsemänä 1–3 päivän pituisena lähijaksona arkipäivisin, etä- ja verkko-opiskelua sekä oman työn kehittämistä. Koulutus kestää reilun vuoden ja sen voi suorittaa oman työn ohessa.

Koulutuksen hinta

Valtio rahoittaa ammatillisia opintoja, joten koulutus toteutetaan oppisopimusmuotoisena tai omaehtoisesti valtionosuusmuotoisena. Suorittajilta peritään opiskelijamaksu 500 €. Työttömiltä maksu on 200€.

Rahoitusmuodoista saa lisätietoja Syklin kouluttajilta tai infosta: info@sykli.fi
Orientaatiopäivä on maksuton.

Kysy lisää

Leena Honkasalo

koulutuspäällikkö, ympäristö- ja kestävyyskasvatus