Hae sivuilta

Tutkintoon valmistava
koulutus

Tutkintoon valmistava koulutus

Sykli tarjoaa tutkintoon valmistavaa koulutusta, johon voit osallistua oman koulutustarpeesi mukaan. Koulutus valmistaa tutkinnon suorittamiseen ja tarjoaa mahdollisuuden syventää ja päivittää olemassa olevaa osaamista. Kun hakeudut Sykliin tutkintoprosessiin, arvioimme kanssasi ammattitaitosi ja laadimme yhdessä henkilökohtaisen opiskeluohjelman, jossa huomioidaan aikaisempi työkokemus ja koulutustausta.

Tutkinto perustuu aikuisten näyttötutkintojärjestelmään, jossa koulutukseen osallistuminen ei ole edellytys tutkinnon suorittamiselle. Jos olet toiminut alalla pitkään ja työkokemuksesi on monipuolinen, on mahdollista, että voit osoittaa tutkintoon riittävän ammattitaidon käytännössä tutkintotilaisuuksissa.

Ympäristöhuollon tai vesihuollon ammattitutkinto ja ympäristöalan erikoisammattitutkinto

Voit suorittaa Syklissä ympäristöhuollon tai vesihuoltoalan ammattitutkinnon. Pääsyvaatimuksena tutkintoon johtavaan koulutukseen on yleensä sopiva alan pohjakoulutus sekä riittävä työkokemus alalta. Pääsääntöisesti opiskelijalla on myös oltava tutkinnon suorittamiseen soveltuva työpaikka koulutuksen ajan. Ammattitutkintoihin voit hakea koulutuskalenterin ilmoittautumislomakkeella tai ottamalla yhteyttä koulutusalan koulutuspäällikköön Syklissä. Täytämme paikat ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ympäristöalan erikoisammattitutkinto on tarkoitettu asiantuntija- tai työnjohtotehtävissä toimiville ja ympäristöalan yrittäjille. Ympäristökasvatuksen ja laatu-, ympäristö- ja turvallisuusjohtamisen osaajat voivat toimia myös muilla kuin perinteisillä ympäristöaloilla. Soveltuvia työtehtäviä ovat eri osaamisaloilla esimerkiksi työnjohtajat ja päälliköt, opettajat, ohjaajat ja kouluttajat, konsultointitehtävissä työskentelevät, asiantuntijat ja monet ympäristöalan työtehtävät. Eri alat ja erilaiset työtehtävät on huomioitu tutkinnon sisällöissä ja suoritustavoissa.

Tarjoamme tutkinnon suorittamiseen valmistavia koulutuksia useilla eri paikkakunnilla eripuolella Suomea. Koulutukset toteutetaan monimuoto- tai verkkokoulutuksina, joten koulutuksiin osallistuminen ja tutkinnon tai tutkinnon osan suorittaminen onnistuu työn ohella.

Syklissä voi suorittaa ympäristöhuollon- ja vesihuoltoalan ammattitutkintoja sekä ympäristöalan erikoisammattitutkintoja.

Katso tarkemmat kuvaukset tutkinnoista eri alojen sivuilta: