Hae sivuilta

Tervetuloa Meidän paikkaan!

Meidän paikka

Ankeet tilat – upeet opet? Luovaa teknologiaa ja Trash Designia peruskoulun yläluokille

Syksyn koulutukseen mahtuu vielä 1-2 koulua opettajatiimeineen! Voit olla yhteydessä myös, jos koulutusten sisällöt kiinnostavat, muttet saa opetiimiä kasaan.

Meidän paikka on toiminnallinen opettajankoulutus ja oppilaiden kanssa toteutettava monialainen oppimiskokonaisuus. Ideana on elävöittää koulun ankeinta tilaa ja samalla oppia kestävää muotoilua ja luovaa teknologiaa – kädentaitoja, taiteita ja tieteitä.

Kenelle? Onko koulunne ehtaa 70-lukua tai ehkä hieman nuupahtanutta ysäriä vai trendikkäästi retro? Koulutus on tarkoitettu juuri teille: koululle, jonka tilat eivät ole tuoreimmasta päästä, mutta opettajat sitäkin freesimpiä!

Mitä? Koulutuksen aikana opettajat ja oppilaat havainnoivat koulun tiloja, ideoivat ja kokeilevat ratkaisuja ongelmiin ja toteuttavat valitsemansa tilan piristyksen. Opettajankoulutus muodostuu toiminnallisista työpajoista, joiden menetelmiä voi soveltaa koulussa, sekä verkkoaineistoista ja -keskustelusta. Koulutuksen aikana toteutettava oppimiskokonaisuus perustuu muotoiluprosessiin, johon liittyvät eri oppiaineisiin soveltuvat sisältö- ja menetelmäehdotukset.

Miksi mukaan? Koulu saa viimeistelyä vaille valmiin oppimiskokonaisuuden, joka etenee vaihe vaiheelta opettajankoulutuksen mukana syksyllä 2018. Opettajat saavat inspiroivia työpajoja, muotoilu-, teknlogia- ja arkkitehtuurikasvatuksen osaamista – sekä hieman entistä värikkäämmän työpaikan. Oppilaat saavat mielekkään, yhteisen projektin, jonka myötä opitaan paitsi OPS-sisältöjä, myös yhdessä tekemistä, osallistumista ja vaikuttamista.

Milloin? Opettajankoulutuksen ja monialaisen oppimiskokonaisuuden runko on käytettävissä helmikuussa 2018, jolloin koulu voi huomioida sen seuraavan lukuvuoden suunnittelussa. Opettajankoulutus ja monialainen oppimiskokonaisuus käynnistyvät syyslukukauden 2018 alussa.

Missä? Opettajankoulutuksen työpajat pidetään Helsingissä. Työpajojen välillä pidetään yhteyttä koulutuksen Facebook-ryhmässä.

Kuka kouluttaa? Koulutuksen järjestävät luovan teknologiaoppisen Mehackit, Trash Design -toimisto Dodo sekä opettajankoulutuksen ja kestävän tulevaisuuden asiantuntija Suomen ympäristöopisto SYKLI. Toteutukseen osallistuu myös Arkkitehtuurin tiedotuskeskus.

Lue lisää tekijöistä täältä »

Miten mukaan? Koulutukseen valitaan koulut alkukeväästä 2018. Mukaan otetaan kouluja, jotka sitoutuvat työhön vähintään kolmen opettajan voimin. Koulutus on Opetushallituksen rahoittamaa opetustoimen henkilöstökoulutusta.

Lue lisää sivulta Tule mukaan ja ota yhteyttä Maria Runoseen.

Katso koulutuksesta esite »

Lisätietoa:

Yhteyshenkilöt

Maria Runonen

Maria Runonen

Kouluttaja

Yhteystiedot

050 535 1001