Hae sivuilta

F.E.C -koulutusharjoittelija voi tuoda taloon osaamista, jota ei olla osattu vielä kaivatakaan

[ maanantai 12.9.2022 ]

Projektipäällikkö Anu Arolaakso kertoo seuraavassa jutussa kokemuksia siitä, mitä Syklin järjestämä Karjala-Savon Projektit ja kestävä kehitys F.E.C – koulutusohjelman opiskelija Tutta Rinkinen toi Savon koulutuskuntayhtymään harjoittelujakson aikana ja millaista oli toimia mentorina opiskelijalle.

Opiskelijan yhteydenotto tuli juuri oikeaan aikaan

Syklin F.E.C-koulutukseen hakenut opiskelija otti itse yhteyttä Savon koulutuskuntayhtymään ja kysyi koulutuksen ajalle harjoittelupaikkaa. ”Olimme juuri tiimissä pohtineet, että meillä olisi tarvetta hyvälle työntekijälle, joka toisi keke-tiimiimme mm. lisävoimaa viestintään sekä markkinointiin ja toimintojemme kehittämiseen. Hakijan osaaminen ja tausta olivat sopivia meidän tarpeeseemme ja päätimme ottaa Tutta Rinkisen meille harjoitteluun opintojensa ohessa,” kertoo Arolaakso.

Rinkisen F.E.C -koulutuksen kuluessa selvisi, että koulutuksen sisältö tuki hyvin tiimin työtä juuri meneillään olevissa hankkeissa. Koulutuksen myötä tiimiin tuli myös uutta vahvistusta, intoa ja näkemystä. Arolaakso summaakin kokemuksen oman tiiminsä näkökulmasta näin:

”Kannattaa rohkeasti ottaa opiskelija koulutuksen harjoittelujakson ajaksi taloon. Voi olla, että tätä kautta löytyy osaamista, jota ei muuten olisi osannut etsiä. Näin ainakin meille on käynyt! Koulutuksen harjoittelujakso on kohtalaisen edullinen ja riittävän pitkä aika mahdolliseen uuteen työntekijän tutustumiseen ja hänen osaamisensa tunnistamiseen”.

Mentorointi antaa paljon myös mentorille

Arolaakson mukaan mentorina toimiminen oli mielekästä ja antoisaa. Oman osaamisensa jakamisen lisäksi hän sai myös itse paljon uutta osaamista ja ideoita. Arolaakso on itse valmistunut palveluiden tuottamisen ja johtamisen restonomiksi Jyväskylän amk:sta. Työn ohessa hän on vahvistanut omaa osaamistaan ja suorittanut mm. luomuun ja kestävään kehitykseen liittyviä täydennyskoulutuksia. Näin aikuisopiskelun maailma oli tuttu ja elinikäisen oppisen hyödyt kirkkaasti muistissa.

Projektipäällikkönä Savon koulutuskuntayhtymässä Arolaakso on sekä vastannut, että ollut mukana useissa valtakunnallisissa ruokaketjun kestävän kehityksen ja hankintaosaamisen edistämiseen liittyvissä hankkeissa. Arolaakson vastuulla on myös Portaat luomuun -ohjelman toiminta ja kehittäminen, jossa myös Karjala-Savon Projektit ja kestävä kehitys F.E.C – koulutusohjelmassa -harjoittelija Tutta Rinkinen oli mukana. Rinkisen tarina on luettavissa täältä

Savon ammattiopisto on kestävän tulevaisuuden tekijä. Siellä opiskelee noin 15 000 opiskelijaa vuosittain. Työntekijöitä on noin 770. Opiston kampukset sijaitsevat Kuopiossa, Iisalmessa, Varkaudessa ja Siilijärvellä. Ammatillisten opintojen lisäksi Savon ammattiopistossa on mahdollisuus suorittaa kaksoistutkinto ja osallistua täydennyskoulutuksiin, myös valtakunnallisesti.

Syklin tuleviin F.E.C -koulutuksiin voit tutustua täältä